7 Aralık 2015 Pazartesi

TSK MUSUL’A GİRDİ…-Mihraç URAL

Mihrac Ural – 6 Aralık 2015 / Pazartesi – Lazkiye/ Bassit
Tarihe not düşüyorum. Başkan Öcalan, Lazkiye-Bassit beldesinde misafirimken (Mart-1986) bir dizi militan arkadaşımın huzurunda aynıyla şunları söyledi ” Barzani, bölgemizde ikinci bir İsrail’i ikame etmek için çalışıyor…”
Buna ekleyecek bir sözüm yok. Her zaman ilkelerimin doğruları arkasında durarak Kürt halkının siyasal iç çekişme ve duruşlarında tarafsız oldum. Bu halk kendi kaderini belirlerken tek karar sahibinin de kendisi olması gerektiğine inandım. Bu nedenle kiminle nasıl bir ittifaka girdiyse ya da girecekse bunun üzerinde ucuz eleştirel propaganda yapmayı etik bulmadım. Bin yılların ezilişine karşı kurtuluş umuduyla Kürtlerin, siyasal temsilcilerinin taktik özgürlüğüne karışmanın kimseye hak olmadığına inanıyorum. Bu tarihi notu aktarmakla yapmaya çalıştığım Irak’a karşı meşru olmayan asker sokuşturmasının karşısında olduğumun bir ifadesidir .
TSK’ya gelince bunun üzerine çok yazdım tekrar ederim. TSK Amerika ve NATO kuklası bir ordudur. Bu ordunun siyasal karar mercileri ise tarihin en gerici terör şebekelerinin destekçisi AKP diktatörlüğüdür. Diktatör Erdoğan Büyük Ortadoğu projesi Eş başkanı olarak da bölgemizin eli kanlı süreçlerinin üreticisidir. Yeni Osmanlıcı yayılmacılığın simgesi olan bu diktatör bölgemizdeki tüm kanlı olayların bir numaralı sanığıdır. Bu siyasal çete yönetimi altındaki TSK mahalle kavgası bile veremeyecek bir ordudur. Değil devletler arası bir savaş sıradan bir devletler arası sürtüşmede bile çözülmeye mahkum ülküsü olmayan, vatanın etnik ve inançsal bileşkelerini temsil etmeyen tek boyutlu ırkçı milliyetçi bir ordudur. Bu ordu, ülke içi ve dışı yapmakta olduğu tüm girişimler başta Kürt halkının direnciyle hezimete uğramaya mahkumdur. Bu dirence Türkiye’de Arap halkımın katkısı er ya da geç omuz vermelidir. Bu satırların yazarı bölge barışı ve halkların ortak çıkarları için on yıllardır bu çabayı sürdürmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder