27 Aralık 2015 Pazar

ODTÜ Direniyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bir kez daha gericilerin, hükümetin ve yandaşların hedefinde. Üniversitede gerici yapılanmaların biri 2 bin kişilik kapasiteye sahip 2 camii ve 15 mescidin bulunmasına karşın “İbadet hakkımız engelleniyor’’ bahanesiyle başlattığı gerginlik giderek tırmanıyor. Önce “namaz kılan öğrencilere saldırı” yalanı ortaya atıldı ardından da ülkenin birçok yerinde üniversiteyi hedef alan “namaz kılma eylemleri” yapılmaya başlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarı ve Başdanışmanı AKP Milletvekili Aydın Ünal’ın “Cizre ve Silopi’ye nasıl girildiyse ODTÜ’ye de öyle gireriz” sözleriyle açıkça hedef gösterdiği üniversite dün de “siber saldırılar”ı bahane eden bakanların hedefindeydi.
Türkiye’deki internet sitelerine başlayan “siber saldırı”yı bahane eden Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, ODTÜ’yü güvenlik birimleriyle işbirliği yapmamakla itham eden bir açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı Lütfü Elvan ise ODTÜ Rektörü Ahmet Acar’ı imparator gibi davranmakla suçladı. Hükümetin amacının “.tr” uzantılı sitelerin kontrolünü ODTÜ’den almak olduğu iddia edildi.
2 cami 15 mescit var
ODTÜ’lü öğrenciler ve akademisyenler ibadethanelere karşı olmadıklarını, ancak okuma salonları yetersizken 15 mescit ve 2 camii bulunan yerleşkeye yeni mescit yapılmasını istemediklerini ifade etti.
Eğitim Sen ODTÜ İşyeri Temsilciliği, ODTÜ Öğrencileri, Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği ve ODTÜ Mezunları Derneği dün rektörlük önünde toplanarak bir açıklama yaptı. Ortak açıklamada “ODTÜ’de namaz kılan öğrencilere saldırı” başlığıyla duyurulan olayın, kısa süre içerisinde ODTÜ öğrencilerinin ve yönetiminin hedef haline getirilmesine sebep olduğu belirtildi. Hükümet yetkililerinin ve bürokratların da silahlı zor yoluyla yerleşkeye girilmesi propagandasının yürütücüsü olduğu ifade edildi.
Açıklamada, ODTÜ’de yükselen gerilimin sebebinin ibadet sorunu olmadığı vurgulanarak, asıl meselenin IŞİD’çi zihniyetin devreye sokularak çatışmacı bir zihniyete alan açılması olduğu belirtildi.

BirGün’e konuştular
Mesele Mescid değil

ODTÜ’de yaşanan mesele mescit meselesi değil. Asla böyle tartışılmamalı. Ortadaki durum, siyasal İslam’ın kendisine alan açma çalışmasıdır. Karşı durduğumuz şey de cihatçıların çalışma yürütmesidir.

“Yalan söylüyorlar”
Gökçe Şentürk, öğrenci

AKP ve gerici yapılanmalar, ODTÜ’deki mescitlerin yetersiz olduğu algısını ortaya atıyor. Oysa kendi hazırladıkları broşürlerde bile ODTÜ’de 15 mescit ve 2 cami olduğunu söylüyorlar. Bu, yalanlarının apaçık kanıtıdır.

“İslami çetelerin etkinliği artıyor”
İsmail İnan, öğrenci
Üniversitelere yapılan baskılar elbette sadece ODTÜ ile sınırlı değil. Üniversitelerde İslami çetelerin etkinliği her geçen gün artıyor. AKP, Türkiye’nin ileriye bakan yüzüyle bir kavgaya tutuştu.

Yusuf Tuna Koç, öğrenci
ODTÜ’ye postalla girilmez, sınavla girilir. İbadethanelere müdahale ettiğimize yönelik söylem tamamen provokasyondur. Bizim istediğimiz şey dersliktir, okuma salonudur, kütüphanedir.
Özkan Özöney, öğrenci:
ODTÜ’de 7 yıldır var olduğu iddia edilen Mescit Topluluğu bulunuyor. Ancak bunlar son 2-3 yıldır etkin olma çabası içerisindeler. Yeraltı örgütlenmesi şeklinde çalıştıkları için üniversitemizde tabanları da bulunmuyor. 8-10 kişilik bir üst kademe öğrenci ekseninde şekillendirilmeye çalışılıyor. AKP’nin özellikle son iki yılda verdiği destekle çalışmalar yapılıyor. ODTÜ camiinde ‘Cennete giden yol’ isimli bir etkinlik yapmaya bile çalıştılar. Bizler, dışarıya karşı oluşturulan kara propagandaya izin vermeyeceğiz. ODTÜ’de ibadetlere müdahale edilmez, gerici çalışmalara müdahale edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder