4 Şubat 2016 Perşembe

CHP Neden halktan kopuk? Neden İktidar olamıyor?

Bundan 50 yıl önce 1966 yılında Bülent Ecevit CHP Genel Sekreteri oldu. Partinin gelirleri azalmıştı.Parası yoktu. Birikmiş borçları vardı. Henüz partilere hazine yardımı yapılmıyordu. Demokratik sol Harekete kuşkuyla bakan çevrelerden de partiye bağışlar gelmiyordu.
Bu ortamda Rahşan hanım devreye girdi. Gönül veren gençler ve emeklilerle birlikte bir tanıtım bürosu kurdu. Aralarında para toplayıp kitap, broşür,resim,kalem,rozet gibi çeşitli CHP amblemli ürünler hazırlatıp sattırmaya başladı. Başarılı oldu hem tanıtım yapıldı hemde partiye gelir sağlandı. Bazıları ise "CHP Halka Avuç Açmaz" deyince Rahşan hanım Biz halka avuç açmaktan dolayı onur duyuyoruz dedi.
Halk Gönüllüleri adlı gruplar kuruldu. Halk ile Parti arasında gerçek bir köprü kuruldu. Bunun üzerine CHP içindeki muhalif gruplar rahatsız oldu ve eleştiriler yükseldi. Ecevitler bu çalışmaların Avrupa daki partiler tarafından da yapıldığın söyleyerek eleştirileri yanıtladılar. Yıllar sonra her parti tanıtım ürünü yapıp dağıtıyor.
Tanıtma Bürosu gelirleri parti içinde ayrı bir hesapta tutuluyor ve yetkili kurumlarca denetleniyordu. Geziler ve Seçim kampanyaları için harcanıyordu.
Rahşan hanım çaba sarf ederken partideki çelişkileri de gördü. Parti halktan kopuyordu. En çarpıcı olayı CHP Balolarıydı.Kısa zamanda aristokrat yapıyı kırmak için adımlar attı.Balolar durduruldu. Çay Partileri yapılmaya başlandı. Konuk profili de değişti. Soğuk kış günlerinde Ankara daki gecekonduları dolaşıp tek tek davetiye dağıtıyordu. Bu çabalar sonunda zenginlerin baloları yerine salon toplantılarıyla tanışan halk gelmeye başladı. Konuklara çay ve pasta ikram edildi. Çekilişler yapılıp küçük hediyeler dağıtıldı. Bu aktiviteler tabanda beğeni ile karşılandı. Halkla CHP arasında köprü kurulmuştu.
CHP KENDİNE MODEL ARIYORSA RAHŞAN HANIMI PARTİYE DAVET EDİP YAPTIĞI ÇALIŞMALARI DİNLESİNLER. DİNLEMEZLERSE RAHŞAN İSİMLİ KİTABI ALIP OKUSUNLAR.
MİLLETVEKİLİ DENEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÜŞMANI MİLLETVEKİLLERİ KONUŞTUKÇA PARTİ BİTİYOR. İŞTE SİZE KIYAK 50 YIL ÖNCEKİ CHP RUHU....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder