30 Ekim 2015 Cuma

Yeni kimlikler çıkıyor

Pilot uygulaması Bolu’da yapılan ve başarılı olan yeni tip nüfus kâğıtları 2013’ün yatırım programına alındı. Programda “Gelecek yıl tamamlanacak” ifadesi dikkat çekti.
Bir süredir hazırlıkları süren ve TÜBİTAK tarafından hazırlanan polikarbon yeni kimlik kartları, sistemde mevcut nüfus kâğıtlarının yerini alacak. Üzerinde çip bulunacak olan kartlar, sadece nüfus bilgilerini içermekle sınırlı kalmayacak. Aynı kimlik kartı, devlet işlerinde, sağlık hizmetlerinde, yüksek öğretimde, finans işlerinde ve adli işlemlerde de kullanılacak.
Kartın altyapısı için de milli işletim sistemi kullanılacak. İçinde yer alan çipte, e-Kimlik ve e-İmza bilgileri de yer alacak. Yenilenmesi çalışmaları süren ehliyetlerin de e-Kimlik’e dahil edilebilmesi konusu ise henüz araştırma aşamasında. Bu gerçekleşirse ehliyet taşımaya da gerek kalmayacak.”
Bir günlük gazetemiz tarafından verilen haberde verilmeyen bilgiler de vardı. Konunun sürekli takipçilerinden araştırmacı Güven Aydemir şunları ekliyor:
“Yeni çipli kimliklerle bütün yurttaşların sağlık bilgilerine yabancı devletler ve onların ilgili şirketleri ulaşabilecek.
Ne ki MERNİS adlı resmi sisteme mafianın bile ulaşmış olduğu basına yansıdı.
Seçimlerde hangi sandıkta oy kullandığınız ve hangi partiye oy attığınız tahmin edilebilecek. Zaten halen kullanılan sistem sertifikasız, yani istendiği gibi seçim hileleri yapılabiliyor.
Denetleyen bir kurum yok. Ayrıca Çipler sinyal verici olduğundan insansız hava araçlarının olası hedefi olmanız kolaylaşacak. Çünkü bu yazılımlar genellikle CIA ve MOSSAD bağlantılı olan Oracle (Kâhin) adlı şirketin ürünleri.”
Açıkcası ünlü fütürist romancı Orwell’in “big brother” adını verdiği şebeke gerçekleştiriliyor. Dünya Platon’un “Devlet” adlı eserindeki köleci topluma dönüştürülmek isteniyor. Siz hala kahve köşelerinde okey taşlarının arkasında saklanmaya devam edin…
 Haber ve Fotoğraflar: Halid Özkul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder