15 Kasım 2015 Pazar

"GOMONİST HAYALET"İ DURDURMANIN YOLLARI TÜKENDİ Mİ?Halid ÖZKUL

Küçük burjuva aydın "Godot'u bekle"r. Zannetmeyin ki "Godot" geldi! Graham Fuller, bir kaç yıl önce "bize sol lazım" demişti. Zavallı Graham, aslında burjuva bir entelektüel olduğu halde, CIA üst yöneticisi olması onun eksisi. Halbuki o politik-sosyolog (psikolog) Prof.Dr.Vamık Volkan'ın iyi bir öğrencisi. Bilderberg, yani küresel mali oligarşilerin RoundTable (Yuvarlak Masa) toplantısına giden Türk heyetine ağabey Mustafa Koç başkanlık yapıyor, birkaç dönemdir. Yanında yer alanların hiçbiri Marx'ın "Kapital"lerini okumadıkları halde, kendini "sosyal-demokrat" zanneden CHP'nin entel avanesi.
Sosyoloji disiplini yıllardır üniversitelerde öğrencilerine küreselciliği kıyasaya(!) eleştiren "post-modernizm"i, yani; Amerikan pragmatizminin "günü nasıl kurtarırız?" yapısalcı-işlevselciliğinin, idealist Hegelci amentülerini vaaz ediyor. CIA'nın bıkmadan destek verdiği Frankfurt Okulu avaneleri ve aynı kaynaktan inkişaf etmiş ve bizim Kavala Hoding solcularımızın kıblesi Amerikan "New Left" kabesi yıllardır, hatta Soğuk savaş'tan beri "sol" ve "solcu" olmanın faziletlerini üflüyor, siyasal kitap okumaz, hele bilimselliği hiç sevmez, edebiyatçı solcularımıza.
Evet Avrupa'da ve Yeni Dünya'da "bir hayalet dolaşıyor" ama 'bu terörizm hayaleti' değil; Marx'ın tanımlaması ile "komünizm hayaleti" ve bu hayaleti defetmek için küçük burjuva solcuların tümü ile beraber burjuvazinin bütün entelektüelleri ve liberal "genç işadamları ve siyasetçileri" onlara verilen vaazları kavradılar. Çünkü onlar sınıflarının bilincinde olan "kendi için" sınıf olan burjuvalar.
Oysaki proletarya hala "kendi içinde" sınıf ve hala sınıf bilinçleri burjuva sınıf içinden çıkarak kendi sınıflarına ihanet ederek işçi sınıfına yol gösteren entelejantsianın rehberliğe muhtaç. Emek sermaye uzlaşmaz çelişkisi hala sürüyor çünkü kapitalizm, işçi sınıfının emek-gücünü kiralayarak toplumsallaşan üretim sürecinde ortaya çıkan artı-değere el konularak elde edilen adına "kar" denen sermaye birikimine dayanır. Ekonomik krizlerinde asıl nedeni kapitalizmin ruhu olan iktisadi anarşinin kaçınılmaz sonucu olarak ortaya çıkan kar hadlerindeki düşmenin sonucudur.
Günümüzde tekelci kapitalizm küreselleşmiştir. Ama ekonomik kriz yeniden üretimin ulaştığı teknolojik inkişaf neticesinde siyasi (kültürel-psikolojik-enerjik-dinamik) değişiklikleri de zorunlu kılmaktadır. Gerek alt-yapıda gerekse özellikle üst yapıda...Oysaki ABD mali oligarşisi, 1990'da var olan sosyalist sistemlere karşı "Pirus Zaferi"ni ilan edince, Pax-American bir dünya imparatorluğu için Globalist hegemonya savaşlarına girişerek, yeni militarist yöntemlerini yaşama geçirmeyi gerekli bulmuştu.
İlginçtir ki her iki evrensel emperyalist yeniden paylaşım savaşları öncesi burjuvazi, bilimsel sosyalizmden çalınma olup kendi çıkarlarına hizmet veren "sol" ve "solcu" sembollere sahip çıkmıştı. Marx'ın eski yoldaşı ünlü sosyal-demokrat Kautsky'nin "ultra emperyalizmi, dünya barışı için elzem" görünüyordu. Sosyalist Parti üyesi Mussolini ve Milliyetçi Sosyalist Alman İşçi Partisi piyasaya "eşitsizlikleri gidermek için" sürülmüşlerdi. Keza evrensel emperyalist yeniden paylaşım savaşının modern versiyonu olan "Soğuk Savaş" sürecini "sol" ve "solcu" küçük burjuvazinin tüm fraksiyonlarının emperyalizme eşsiz hizmetleri sayesinde neticelendiği bir gerçektir. Ne ki ülkeler işçi ve emekçi sınıflarını bölen, etnik milliyetçilik yalakalığı ve yalamalığı emperyalizmin gözükmeyen hedeflerine 'asfalt dökme' olarak yine küçük burjuva sınıfın "duygusal sol ve solculuk" ahmaklıklarının bir ürünüdür.
Irak'ta bir milyon sivil; aralarında kadın ve çocuklar olmak üzere, ırzına geçilip katledilirken Irak konsolosluklarına kimse bir mum dikme zahmetine katlanmadı... Hatta Britanya emperyalizminin Arap halkını parçalayarak yarattığı cetvel-kalem uluslardan Irak'ın küçük burjuva milliyetçiliğinin kaçınılmaz bir aktörü ve otoriter-rolü ifa eden "Saddam diktatörü"ne karşı, Batı istihbarat örgütlerinin masa başı imalatı dezenformasyonları ile gaza gelen Avrupalı "küçük adamlar"ın solcu IQ kapasitesi, dün Libya'da Kaddafi, bugün Suriye'de Başer Esad (ki London'da eğitim almış olan oğul Esad "otoriter" değil "karizmatik" bir lider) karşıtı olarak aynı senaryolarda kurban verilmesi için çığırmaktadır...
Sözün kısası bence Ali Bey, derhal CHP'ye üye olup Ocak Kurultay'ında CHP Genel başkanlığına adaylığını koymalıdır. Bu ülkedeki bütün solcular onu kucaklayacak, necip Türk milleti de kesinlikle onu başbakan yapacaktır. Kanada'da olan neden bizde olmasın. Hele Kavala Holding tayfasından Prof. Murat Belge, Prof. Mehmet Altan gibi yüksek IQ'lu sol-liboşlarımız varken, kadro ful... Hatta HDP bile biyat edecek, böylece 'sol' toparlanacaktır...
Ama şu tepede dolaşan "hayalet"i bundan sonra defetmeniz zordur. Çünkü inatla tek yol kesintisiz sosyalist devrim diyoruz. Kızıl bayrağımızın gölgesinde sizlerin solcu komik hallerinize gülerek inatla kurtuluşa yani Yeni İnsanlığa kadar SAVAŞMAYA devam edeceğiz... (Halid Özkul)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder