4 Mart 2016 Cuma

Devrimci kadroları korumayanlar karşı-devrimcilerin gönüllü işbirlikçileridir-Halid ÖZKUL

Çarlık Rusya'sında aydınlar ve öğrenciler arasında en güçlü örgüt SR'lerdi, bir çok anarşist, nihilist, sosyalist örgüt vardı birde RSDİP içinde proletaryanın içinde en güçlü olarak örgütlenmiş Bolşevik (Komünist) kanat. Bolşevikler kent gerillasını uyguladı hatta Kafkaslarda banka soydu.

Ama bireysel teröre asla başvurmadı.

 1917'de Bolşevikler iktidarı ele geçirdi. SR'lerin militanları birçok örgüte dağıldı. 1919 yazında SR MK üyesi Fanya Kaplan, Lenin'e suikast yaparak onun 5 yıl sonra ölümüne neden oldu. SR'ler Çarlık Rusyası rejiminin en korkulu devrimci şiddet örgütüydü. Ama hiç bir liderinin tek bir sayfa bile ders çıkarılacak yapıtı günümüze kalmamıştır.

 Rus toplumu mujik romantizmine bağlı Asyatik bir toplumdur. Fazla eleştiriyi sevmez. Kitap okumayı da sevmezdi. Zaten devrimi kentleşmiş, işçi sınıfına dayanan, bilimsel kitap okumayı seven ve geriye onlarca kitap bırakmış bir avuç proleter devrimci bilimsel komünist kafa militanı insan yaptı.

Marx'ın çok güzel bir sözü vardır, Fransız köylü komünistlerini eleştirirken şöyle der: "bunlar aralarındaki polis hafiyelerine dört elle sarılırken aralarındaki gerçek devrimcileri polis zannederler...."

30 yıldır bunu anlatmaya çalışıyorum... Kitaplar yazıyorum.... 0+0=0. bu kafa ile devrimcilik falan olmaz. İşçi sınıfı fabrikalarda mücadele veriyor, gidip sınıf bilinçli bir işçiye sorun bakalım ne diyecek? Devrim kadrolarla yapılır. eline silah alma yürekliliğini gösteren militan kadrodur ama onun MK'nin görevi bu kadroları polis vurmak (işsizler ordusu 3 milyon yani 3 milyon polis adayı var) için harcamaz, kapitalist sistemi yıkmak için ihtilal örgütlenmesinde görevli kılar. bunu inatla yapmayan köylü ruhlu kafalara ben "ajan-provokatör" gözü ile bakarım. ben 49 yıldır devrimci mücadele içindeyim 15 yılını Türkiye /THKP-C/1970), Filistin (El-Feth, FHKC-O) ve Avrupa'da silahlı mücadele içinde geçirdim. duygusal mavallara karnım tok. devrimci kadroları korumayanlar karşı-devrimcilerin gönüllü işbirlikçileridir... NOKTA....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder